OM MIG
YOGA
SJÄLVKÄNSLA
HEALING
DANS
RESOR
KURSER
KALENDER
FOTON

 YOGA

 

 

Yoga är en livsfilosofi som funnits i många tusen år. Under årens lopp har yogan anpassats till tiden vi lever i, men essensen är densamma. Här berättar jag kortfattat om min syn på och erfarenhet av yoga.

 

År 2001 gick jag på mitt första yogapass, och en helt ny värld öppnades för mig. Jag upptäckte att jag är mer än min kropp, mina tankar och mina känslor. Det finns något inom mig som är större, mer stilla och oföränderligt. Jag kallar det för min essens, eller källan.

 

Min förhoppning när jag själv leder ett yogapass, är att du ska komma i kontakt med den här delen i dig, kanske för första gången.

 

Inom yogan finns många verktyg för att hjälpa oss att just komma i kontakt med den inre friden, essensen, eller källan. Ett av de kraftfullaste verktygen är andningen. Bara genom att vara närvarande med din andning kan du släppa många spänningar på det fysiska, mentala och känslomässiga planet.

 

 

Under ett yogapass använder vi oss således av andning i kombination med yogapositioner (asanas). De övriga verktygen med samma syfte

är mantrasång, djupavslappning, speciella andningsövningar (pranayama) och meditation.

Oavsett anledningen till att utöva yoga, så är det väl värt att prova om du aldrig gjort det förr.

 

 

 

 

· POSITIVA EFFEKTER AV YOGA  Läs mer »
· MJUKYOGA FÖR REUMATIKER  Läs mer »
· HATHA YOGA  Läs mer »
· YOGA FÖR GRAVIDA  Läs mer »

 

              

                                                                                                                                                         ©2010 www.melodicedesign.se